dimarts, 16 de març del 2010

Josep Pijoan ressaltava que avui en dia, un 33% de la població de les nostres Comarques, no varen viure de manera directa tota la moguda que volem recordar.

Els actes a realitzar, son una mica a la carta, ja que s’ofereix la possibilitat als pobles que ho vulguin, a través del seu Ajuntament o d’una altra associació, poder presentar una exposició, unes xerrades, o bé una taula rodona.

Els materials que disposem i que preparem per l’exposició, son nombrosos, encara que demanem a qui en tingui, ens els faci arribar a traves del següent correu, vintanysconcaaltcamp@yahoo.es i que passaran a ampliar tot el que portem recollit fins ara.

Una altra possibilitat, es com ens explicava Valentí Masalles, el poder exposar un recull de la premsa que es va editar durant aquell període, que avarca més de 600 pàgines i que hem resumit en un centenar, agafant els aspectes mes rellevants i a partir del mes de Gener de 1990.

Pep Baudés, ens comentava que s’està treballant amb una sèrie de vídeos i material fotogràfic, per preparar unes xerrades als Instituts que hi puguin estar interessats, que expressin tot el moviment que es va generar aquell any.

S’acabà l’acte amb la presentació del Cartell commemoratiu dels Vint anys, que com explicava Jaume Espelt, , ha recollit envoltant tot el perímetre un total de 28 cartell de diferents Actes i manifestacions que tingueren lloc en la Lluita contra el Pla de Residus