dimecres, 9 de març de 2011

L’Associació Sobiranista de Montblanc, 96 graus impulsa el projecte la Conca 5.1.Un estudi-documental sobre el sector econòmic i social relacionat amb l’enoturisme a la comarca.
Centrant-se en els cellers, les cases rurals, els restaurants, el turisme i les seves relacions amb les administracions i la societat en general. A través de converses enregistrades amb vídeo amb els diversos agents implicats del sector a la Conca de Barberà es pretén elaborar un document audiovisual que serveixi de comunicació del sector així com elaborar un diagnòstic que detecti amb rigor els punts forts, els punts febles, les oportunitats i les amenaces del sector en l’actualitat.

A partir de saber on som i on anem volem proposar idees i vies de creixement en el sector de l’enoturisme pels propers anys. El mateix temps detectar les necessitats que s’han de cobrir el més aviat possible per afavorir un creixement sostenible i aquells riscos on es podrien cometre errors o passos en fals que causin problemes de difícil reparació en un futur pròxim..

Altres objectius del projecte és fer créixer el coneixement dels productes autòctons entre els ciutadans de la Conca i de Catalunya, facilitar la intercomunicació entre els diversos agents i reflexionar entre tots els pros i els contra de la necessitat de potenciar el consum de productes locals i posicionar la comarca com un indret idoni pel turisme rural, cultural, gastronòmic i vitivinícola. Per tal de realitzar el documental es compta amb l’ajuda i la participació de la Veu jove de la Conca

Actualment s’han dut a terme una catorzena d’entrevistes en llocs com el Viver de celleristes, Mas Foraster, Mas de Carlons, el Molí del Mallol, celler Escoda-Sanahuja, Carlania..., Les gravacions seguiran fins al mes de juliol intentant arribar al màxim d’empreses de la comarca. Aquest projecte resta obert a totes aquelles empreses o persones del sector, per tant, totes aquelles que destigin participar en el projecte poden posar-se en contacte mitjançant el següent correu electrònic laconca51@gmail.com i seguir les evolucions a través del bloc http://laconca51.blogspot.com,