dissabte, 17 de desembre del 2011

Qui som? Tocats de l’estel!

  Quan?
Estelades Amunt sorgeix al setembre del 2011, quan se’ns va acudir la idea de fer un pas mes cap a la independència. Posar el nostre granet de sorra ben fàcil i divertit, ben bé com pensem que  ha de ser el nostre país.
 
Per què?
Va aparèixer la idea de penjar estelades als cims dels Països Catalans perquè vam pensar que seria una iniciativa bonica i engrescadora. És una terra en la qual el relleu ens fa un gran favor en aquest sentit, doncs hi ha cims per tots els gustos. L’acte de penjar una estelada és simbòlic, pacífic i tan sols implica un canvi en la concepció dels catalans/es; de la senyera a l’estelada. Si en algun moment us pregunteu el per què… la pregunta és, per què no? No volem ferir cap mena de sensibilitat, cal deixar clar que entenem que els cims que formen les muntanyes dels Països Catalans comparteixen tots ells una sola cosa; l’estelada. En cap cas des d’Estelades Amunt es faran mal bé les senyeres i altres objectes (com les típiques creus o planells informatius): es respectarà tot allò trobat des del primer moment. L’acte simbòlic comença i acaba en penjar una estelada.

Qui?
Tothom qui ho vulgui i li sembli una bona idea; des de famílies, grups d’amics, grups excursionistes…
Cal deixar clar que no som ens de cap grup polític, ni tan sols de cap ens públic ni excursionista. Així que ho fem per devoció, perquè ens agradaria realment veure una estelada a cada cim dels Països Catalans. Ens agrada la natura, caminant i amb bicicleta, nevat i amb calor; i a més de portar un bon esmorzar, portem una estelada per deixar l’empremta a cada cim dels Països Catalans!
 
Com?
Transformar les idees en realitat, segurament és el més complicat de tot plegat. Hi havia molts dubtes de com fer-ho, i finalment vam tirar pel dret. Vam contactar amb productesdelaterra per a comentar la nostra idea: ens van rebre molt amablement i la cosa va funcionar. Un cop enllestit el tema de les estelades, cal esbrinar quin és el millor procediment per a penjar-les. Cada cim és un món, i depenent si ja tenen algun element aprofitable per fer volar l’estelada o no, caldrà anar esbrinant algun procediment a que es mantingui enlaire. En cada cim, us explicarem quin procediment utilitzem.

Engresquem a tothom a participar-hi! Ens podeu enviar quin cim teniu pel cap que li escau perfectament una estelada, què en penseu, si us voleu unir, si algun cim ja té una estelada… de tot! 
Dit això… TANT SOLS CAL TRIAR UN CIM, TRIAR LA COMPANYIA, PORTAR LA TEVA ESTELADA I AMUNT!