dimecres, 28 d’agost del 2013

Cat Stevens - Morning has broken .

Yusuf Islam (nascut Steven Demetre Georgiou el 21 de juliol de 1948 a Marylebone, Londres) és un músic anglès conegut pel seu primer nom artístic Cat Stevens. És cantant i compositor, multi-instrumentista, educador, filantrop, i famós per la seva conversió al Islam.

Va viure durant un temps a Gävle, Suècia, on es va mudar amb la seva mare, i va assistir a l'escola Solängsskolan. A Gävle també va començar a desenvolupar les seves habilitats de dibuix, influenciat pel seu oncle Hugo Wickman, que era pintor. 

Va tornar a Londres i assistí a altres escoles locals del West End, on diu que el castigaven tot sovint, i va treure males notes en tot menys en l'art. Va ser anomenat "el nen artista" i comenta que "em van colpejar, però em vaig fer notar". Va estudiar un any a la Hammersmith School of Art, i contemplava una carrera com caricaturista. 

Encara que li agradava l'art (a les portades dels seus àlbums posteriors hi figuren obres d'art originals fetes per ell), estava decidit a dedicar-se a la música. Va començar a interpretar originalment amb el nom artístic de "Steve Adams" en 1965, a Hammersmith. 

En aquest moment, la seva meta era convertir-se en compositor. Entre els músics que el van influenciar hi són Bob Dylan, Nina Simone, els artistes de Blues Lead Belly i Muddy Waters, John Lennon, Biff Rose (que va tocar en el seu primer àlbum), Leo Kottke, i Paul Simon. 

Ell també volia emular als compositors que van escriure obres musicals, com Ira Gershwin i Leonard Bernstein. El 1965 va signar un contracte editorial amb Ardmore & Beechwood i ver enregistrar diversos discos de prova, entre ells "The First Cut is the Deepest".




 
Trenca l’albada com el primer dia
i els ocells parlant com per primer cop
gràcies pel brot frecs que el món ens dona
gràcies pel dia i per les cançons

2 comentaris:

martayguto ha dit...

Hola,

Vaig sentir fa un temps la versió catalana sencera pero no la trobo. Sabrieu con trobarla, o encara que sigui la letra. En deia molt i vull cantarla a la meva filla. Moltes gracies

El Tren De Mitjanit ha dit...

Hola, despres de molts anys de retard, casi 5 anys, la resposta es que el tema musical en versió catalana el canta el music Manu Guix i es diu un nou mati. Si encara et pot interasa el tema puc mirar de trobar-lo. Salutacions i perdona el retard.