dilluns, 11 de novembre del 2013

Bona rebuda del documental Plantant una llavor.

El passat divendres es va presentar a l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc el documental Plantant una llavor, de l’Associació La Conca 5.1. 

L’acte va comptar amb la presència dels dos autors del film, el Leandre Romeu i el Josep Saperes. A més, van intervenir-hi Anton Ballvé, director del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà. 

L’acte va començar amb una petita intervenció dels dos ponents convidats. El Sr. Ballvé va destacar la importància de l’enoturisme com a motor de territoris com els de la Conca de Barberà. El Sr. Andreu va destacar la feina i la constància dels autors per tirar endavant el documental i els va animar a seguir treballant per la comarca. 

Tot seguit, van agafar la paraula els autors del documental. Primer va intervenir el Josep Saperes. Va fer un repàs dels orígens de l’Associació La Conca 5.1. Va comentar les motivacions prèvies dels autors per iniciar un projecte com aquest. Va repassar les diverses activitats que desenvolupa La Conca 5.1 i com ha sigut el camí per arribar fins aquí. 

A continuació va agafar la paraula el Leandre Romeu. Ell va explicar en què consistia el documental, que s’hi pot trobar. Les intencions que han buscat amb aquest document. Les presentacions que preveuen realitzar. A més a més també va anomenar totes les col·laboracions i ajudes per poder editar el documental i tirar endavant l’associació.

Un cop acabades les intervencions es va emetre el documental. Plantant una llavor, un treball que pretén conèixer a través de més de 40 testimonis d’arreu de la comarca quina ha sigut l’evolució del món del vi, l’enoturisme, el territori, l’agricultura i la cultura a la Conca de Barberà. En el documental, es parla de passat, però també es parla de present; de com estem, quins recursos tenim, com es veu la Conca al món, quina és la situació dels vins de la comarca, quina és la percepció dels ciutadans vers tot allò que promou el territori... I, sobretot, es mira cap al futur. 

Els mateixos testimonis que ens descriuen les fortaleses i les debilitats de la comarca ens plantegen cap a on ha de caminar la Conca en els propers anys, quines línies de futur hem de traçar i què podem fer com a societat per aconseguir-ho.

En finalitzar tots els assistents van poder gaudir d’una copa de cava , gentilesa de Cava Carles Andreu. També es van poder comentar amb els autors les impressions que havien tret després de veure la pel·lícula.

La propera presentació del documental serà el dijous 21 de novembre a Tarragona, a la delegació de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les 19:30h. 

Recordeu que podeu adquirir el documental a Montblanc a les llibreries 19 Arcs i La Baldufa. A Reus a l’Orangette i a Valls a Carles Cubos-Fotografia Multimèdia. També el podeu adquirir enviant un mail a laconca51@gmail.com o a qualsevol de les presentacions.

[LA CONCA 5.1]