dijous, 11 de desembre de 2014

Radioteatre amb l’alumnat de l’Institut Martí l’Humà. 2014/2015

L’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Martí l’Humà que ha fet la matèria alternativa de “radioteatre” durant aquest primer trimestre del curs 2014-15, ha escrit i gravat tres narracions que podeu escoltar des del web de La Veu Jove de la Conca, wwwlaveujovetv.cat .Els títols de les obres són El descobriment de la Jana, de la Noemi Arche, Les cent i una històries, de l’Estela Ribé, i El camí de l’aigua, de l’Alba Civit. Elles tres han estat les autores de les narracions i els seus companys í companyes n’han fet una dramatització amb efectes sonors en directe, inclosa la música de Les cent i una històries, que va interpretar la Berta Garro amb el clarinet.

L’activitat s’emmarca en el projecte de lectura a la biblioteca i compta amb la col·laboració del Sr. Ramon Maria Huguet, per a fer les gravacions.
Ja s’havia realitzat la mateixa experiència en cursos anteriors, però en aquesta ocasió les narracions han estat escrites amb motiu de la participació de l’alumnat de l’institut en el certamen literari convocat per l’associació literària L’Escarritx a l’octubre sobre el tema “les dones al món”.
Per aquest motiu, en totes tres obres s’hi pot observar l’actitud d’una dona enmig del context social en què es desenvolupa la seva vida.

“Les cent i una histories”  de l’Estela Ribé
“El descobriment de la Jana”  de la Noemi Arche“El camí de l’aigua”  de l’Alba Civit.