dimarts, 2 de febrer del 2016

Radioteatre Inst.Martí l’Humà.

Radioteatre i és una activitat que es va proposar des del Departament de Llengua Catalana i Literatura com a matèria optativa el curs 2013-14.




La idea va sorgir amb la finalitat de treballar determinats aspectes de la llengua oral amb grups d’alumnes menys nombrosos i amb la possibilitat de combinar competències de l’àmbit lingüístic, literari i digital.

La impressió que vam tenir després del primer trimestre va ser molt favorable: l’activitat agradava a l’alumnat; així que vam decidir continuar-la i s’ha realitzat durant els cursos 2013-14, 2014-15 i, enguany, 2015-16.

Tots els que hi hem participat, fem una valoració molt positiva d’aquesta activitat. L’objectiu de treballar llengua usant la llengua s’ha aconseguit completament amb una sensació que preparàvem un producte que tindria un cert ressò mediàtic, que transcendiria l’espai de la biblioteca de l’institut.




Institut Martí l’Humà -Montblanc
(vídeo de promoció dels treballs realitzats)


Pel que fa a la resta d’objectius, s’han completat més o menys depenent de cada alumne i de les seves habilitats i interessos a l’hora d’implicar-se més en una part del projecte o en una altra. En aquest sentit, però, l’activitat resulta molt ajustable a la diversitat d’alumnes que integren el grup.

Ha calgut remodelar la idea inicial gràcies al fet que s’ha pogut realitzar el projecte més d’un curs mantenint els mateixos conductors de la matèria, una professora del Departament de Llengua i un col·laborador extern.


I, sobretot, hem aconseguit fer créixer la idea entre l’alumnat que aquesta manera de fer classe també requereix d’un mètode, que és avaluable i que demana la seva implicació fins i tot quan no intervenen directament en el que s’està fent, com ara durant les gravacions. L’atenció i la paciència són necessàries.