divendres, 22 de febrer del 2008

RÀDIO MONTBLANC LIDER EN INFORMACIO



Un 31 d’octubre de fa vint-i-cinc anys, un grup de joves de la vila van ser protagonistes de tota una iniciativa: la creació de Ràdio Montblanc “La Veu Jove de la Conca”, la primera emissora de la comarca en freqüència modulada. Després d’unes setmanes de funcionament es marcaren un objectiu; Ràdio Montblanc havia de ser l’eina d’informació de Montblanc i la comarca.

Des d’aleshores i durant tots aquests anys, la direcció de l’emissora i les diverses juntes formades per gent emprenedora i plena d’il·lusió, així com també els més de 500 col·laboradors que de forma totalment desinteressada han cooperat i han contribuït en fer crèixer Ràdio Montblanc a llarg dels anys, han treballat amb l’objectiu primordial d’informar de tot allò que passa a Montblanc i la Conca de Barberà.

L’accelerat avenç de les noves tecnologies i la seva ràpida proliferació durant els últims anys, ha fet necessari buscar unes noves tècniques en el camp de la informació. Ràdio Montblanc va creure convenient fa 5 anys (el 2003) apostar per una ràdio modernitzada i amb futur, i amb aquest objectiu s’inauguraren uns nous estudis situats a la segona planta del Casal d’Entitats, a l’antic edifici popularment conegut com “ les monges velles”.

Durant el mateix any (2003) un altre dels objectius fou la creació de la pròpia plana web, amb el mateix tarannà marcat d’informar puntualment a tota la comarca. Dins la mateixa plana web s’han incorporat progressivament noves aplicacions a partir de l’estiu de 2007, permetent que es puguin escoltar els informatius del cap de setmana i totes les entrevistes als membres dels consistori municipal, així com tots els programes especials dedicats als 25 ANYS de Ràdio Montblanc. Pels seus continguts d’informació puntual sobre tots els esdeveniments i actes, la plana web de Ràdio Montblanc ha aconseguit al llarg de 2007, tenir una mitjana diària de 250 visites.

Seguint la mateixa idea que fa 25 anys, Ràdio Montblanc es marca un nou objectiu; difondre la seva programació a través del món digital i apostar per aplicar els seus continguts a les noves necessitats tecnològiques. Per aquest motiu es decideix reformar totalment la plana web i oferir un nou format, més directe, atractiu i àgil. Amb nou disseny el lloc web www.radiomontblanc.org permetrà que els continguts puguin ser més accessibles, equiparant l’oferta de serveis informatius com els que ja utilitzen les grans emissores del país, potenciant encara més el seu ús i ampliant els serveis, permetent que els usuaris rebin els titulars de les notícies al correu electrònic o al mòbil, o també crear un fòrum de discussió.

El projecte pel qual aposta Ràdio Montblanc és més ambiciós que mai, i no descarta incloure en aquest nou portal serveis de televisió a la carta, on poder visualitzar els informatius o qualsevol esdeveniment o contingut que sia important destacar. A més, el nou portal web també estarà adaptat a persones amb discapacitat visual.

Amb aquesta il·lusió Ràdio Montblanc celebra 25 anys, esperant poder-ne celebrar 25 més al costat dels seus oients oferint el millor servei.