dijous, 9 de febrer del 2012

Dia Mundial de la Ràdio el 13 de febrer

 El passat mes de novembre, la 36a Conferència General de la UNESCO va proclamar el dia 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio, amb la intenció de commemorar la contribució fonamental de la ràdio per garantir i fomentar la lliure circulació d’idees i la llibertat d’expressió que apuntalen les societats obertes i democràtiques.

El Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat, creat l’any 1984, amb el propòsit de fer present la UNESCO a Catalunya i Catalunya a la UNESCO, vol celebrar aquest primer Dia Mundial de la Ràdio, amb la complicitat de tots els mitjans de comunicació, especialment els radiofònics, posant èmfasi en el valor de la ràdio com a eina per construir la cohesió social i promoure la democràcia participativa.

Unescocat convida els mitjans a incloure aquesta commemoració a l’ordre del dia de les programacions del dia 13. En aquesta iniciativa, Unescocat ha comptat  amb la col·laboració de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, de Catalunya Ràdio, COMRàdio, SICOMTV i ACN i nombrosos mitjans, per commemorar el primer Dia Mundial de la Ràdio.