dijous, 14 de febrer de 2013

Emotiu comiat de l’històric programa Planet Dance de Ràdio Montblanc.

Dimecres 13 de febrer de 2013, l’espai radiofònic Planet Dance va emetre l’últim programa després de 14 temporades en antena a Ràdio Montblanc.

No es podia escollir una millor data: el Dia Mundial de la Ràdio, segons la UNESCO. L’equip del programa Planet Dance abandona les emissions a través de la ràdio local com a mostra de la seva disconformitat amb la decisió presa per l’Ajuntament de Montblanc sobre el canvi de model de direcció de Ràdio Montblanc.

 La polèmica ha estat originada per la possible creació de la figura d’un gerent professional amb sou a Ràdio Montblanc nomenat per l’equip de govern de la Casa de la Vila.

Els components de Planet Dance afirmaven dimecres que no volien “formar part d’una ràdio semiprofessionalitzada” i que “cap col·laborador de Ràdio Montblanc no ha estat preguntat (d’aquest canvi) per part de l’Ajuntament”.

Planet Dance és un programa dirigit i conduït per DJ Na2 que va començar el setembre de 1997 i que va estar setmanalment en antena fins el juny de 2005. Després d’un parèntesi de 3 anys, l’octubre de 2008 tornava el programa que continuava sota la direcció de DJ Na2 i que, fins el passat dimecres, ha comptat amb diversos col·laboradors, com són el Sergi BPT, Jimmy 3.2, DJ RobaDJ’s i Fernandâo, que han acabat formant el Planet Dance Team.

En aquesta segona etapa del programa, el salt de qualitat ha estat notable i com a mostra, les diverses actuacions de l’equip a llocs com l’EPD, el Què de Què o la discoteca Enjoy Salou, però sobretot per la decisió de tirar el seu propi projecte de festa amb la creació del Dance Festival Montblanc, que va comptar amb la presència del conegut discjòquei català de Flaix FM Marsal Ventura que, contra pronòstic, s’ha acabat convertint en gairebé un col·laborador més del programa montblanquí.

Dimecres passat doncs, puntualment a les 22:30h, un emocionat DJ Na2 donava el tret de sortida a l’última actuació del Planet Dance Team a través de les ones de Ràdio Montblanc. En un missatge senzill i planer, va agrair a totes les persones “que sempre ens han recolzat” i va donar pas “amb tristor al nostre cor” a la darrera sessió de música dance i remembers.

A continuació, la resta del Planet Dance Team van fer el seu últim programa; DJ RobaDJ’s va delectar-nos amb una sessió dels grans hits de la música actual, Sergi BPT va llegir un comunicat de l’equip de Planet Dance explicant els motius del comiat del programa i va fer un extens repàs a tots els 16 anys de Planet Dance, Jimmy 3.2 va reaparèixer amb la secció “Subgèneres” i Fernandâo va recordar les entrevistes fetes a artistes com Abel Almena, Xavi Metralla o Marsal Ventura, entre altres.

 La darrera part del programa ca comptar amb l’elecció de les millors frases de BPT, que van ser:

 3r lloc: “No importa els badalls que facis abans de sortir, sinó els somriures que facis l’endemà”

2n lloc: “La llum va més ràpid que el so, per això, algunes persones semblen brillants fins que les sents parlar”

1r lloc: “Tornarem a sortir, tornarem a ballar, tornarem a beure”

La vetllada va acabar, com no podia ser d’altra manera, amb el comiat del director de Planet Dance, DJ Na2, i amb l’“emocionant himne” del Flying Free, Pont Aeri Vol. 4.

Abans de deixar les instal·lacions, l’equip va saludar i agrair la presència del públic del programa i el crit unànime va ser que “quan es tanca una porta se n’obre una altra”.

El Planet Dance Team (DJ Na2, Sergi BPT, Jimmy 3.2, DJ RobaDJ’s i Fernandâo) vol agrair públicament al Ramon Mª i la junta de Ràdio Montblanc, al Restaurant Cal Jordi i a tots els que han fet possible que aquest programa hagi pogut estar 14 anys en antena pel seu suport. I, en paraules de l’equip, “Benvinguts a la Macrotècnia del Dance!”