dimarts, 17 de febrer del 2015

El Montblanc de fa un segle a través de les fotografies.

Avui em tingut el privilegi de conversà amb l'Eduard Contijoch i Miquel, l’interès ens mou davant de la projecció que s’efectuarà el 22 de febrer de 2015 al Museu-Arxiu de Montblanc, d'un ric i nombrós arxiu de fotos de la vila, de fa mes d'un segle.



L'Eduard, fill d'una família de llarga tradició a Montblanc, ha dedicat els darrers anys a recuperar-ne la historia: tan de la seva família com de Montblanc on han viscut al llarg de generacions. I és que no s'entén la historia de les famílies sense conèixer els indrets on han viscut, ni s'entén la historia dels pobles sense conèixer qui van ser els seus habitants.




Ja el 13 d'abril de 2013, al Museu-Arxiu, ens va dissertà sobre les investigacions dutes a terme per ell mateix, a la recerca dels seus avantpassats explicant les principals dades biogràfiques trobades de “Josep Contijoch i Poblet, Josep Casaca”. En certa manera era la llavor del llibre “El Convent”.

En la mateixa direcció el 5 d'octubre de 2013 altre vegada ens parla de la destrucció del convent de Sant Francesc. I finalment en plena fira de Sant Martí, l'u de novembre de 2014, ens presenta a la sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc. “El Convent”.

El Convent, parteix d'una profunda recerca històrica per diversos arxius i fons documentals que ens dona l'oportunitat de conèixer la historia d'una família alhora que una acurada recreació del Montblanc de fa cent cinquanta anys, els personatges rellevants, els carrers, els edificis, la gent, els costums...


El 22 de febrer, ens obsequiarà amb aquest recull de fotografies, amb la il·lusió, de comentar i reviure les escenes d'un Montblanc llunya, però encara present en el record de moltes persones. Amb cura espolsem la pols d'aquest Montblanc, i gaudim d'unes vivències molt especials.


Carrer Major