dilluns, 26 de setembre del 2016

Veritats d’una trajectòria «06»

Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor.

En aquest capítol fem un repàs a la Festa Major d’aquest any 2016, i ens centrem en l’estiu del 1961 que va passar en una masia que tenien uns amics dels seus pares al costat de la riera de «Maspujols» molt a prop de l’Aleixar sense deixar de recordar alguna de les cançons que sonaven en tots els «guateques» i en totes les emissores de ràdio.



Aquesta vegada recordem dos temes del Dúo Dinámico.

«Quisiera ser»    i


«Amor de verano»







El Dúo Dinámico és un duo musical català. Va ser molt popular a Espanya i Amèrica Llatina en els anys 60 del segle XX, quan cantaven en castellà. Format pels músics Manuel de la Calva Diego (Barcelona, 15 de febrer de 1937) i Ramón Arcusa Alcón (Barcelona, 10 de desembre de 1936), compositors i intèrprets, productors discogràfics i protagonistes de diverses pel·lícules. Van ser precursors del pop a Espanya, així com del fenomen fan en els anys 60 del segle XX.



El Duo Dinàmic va néixer a Barcelona el 28 de desembre de 1958. La primera actuació en públic la van realitzar al programa La comarca nos visita (La comarca ens visita), deRàdio Barcelona. En aquest es volien anomenar The Dynamic Boys, però el presentador del programa, Enrique Fernández, va dir que no sabia i els va presentar com a “Dúo Dinámico”, els dos músics van acceptar el nom i així va quedar per a la seva història.



La seva ascensió en popularitat i en venda de discos va ser espectacular, aconseguint el número u de vendes i èxits amb cançons com Quince años tiene mi amor (Quinze anys té el meu amor), Quisiera ser (M’agradaria ser), “Perdóname”, “Ballant el twist”, “Mari Carmen”, Esos ojitos negros (Aquests ullets negres) o Amor de verano (Amor d’estiu), i protagonitzant també algunes pel·lícules musicals.